Mezinárodní výstava psů - 27. 01. 2008
třída šampionů: V1, CAC, CACIB, BOB
dokončen ŠAMPIONÁT SLOVENSKA
splněny podmínky INTERŠAMPIONÁTU
vloženo: 27. ledna 2008kategorie: výstavy »2008
Mezinárodní výstava psů - 27. 01. 2008
třída šampionů: V1, CAC, CACIB, BOB
dokončen ŠAMPIONÁT SLOVENSKA
splněny podmínky INTERŠAMPIONÁTU
počet tos celkem: 11 jedinců, prezentováno 7 psů a 4 feny
rozhodčí: Otakar Vondrouš, CZ
posudek: Harmonicky stavěný pes, pěkný hrudník, pěkná horní linie, výborný pohyb, korektní postoj
Na první výstavu slovenské výstavní sezony jsem se obzvlášť těšila. První certifikát šampiona - pominu-li čestný titul z Evropské výstavy Chorvatský šampion - který jsme obdrželi v prosinci z Rakouska, opravňuje k přihlašování Curyho do třídy šampionů a tak jsem ho zkusila přihlášit ještě po termínu druhé uzávěrky. Důvodem byla především příležitost dokončit šampionát Slovenska a třeba také ziskem posledního CACIBa splnit podmínky titulu Interšampion. Konkurence dopředu byla známa a jelikož byl Curu ve třídě jediným přihlášeným psem, neklid jsem tentokrát nechala doma. Rozhodčí Otakar Vondrouš byl delegován pro více než 90 psů a tak jsem mohla vyrazit na cestu Brno - Trenčín v rozumnou ranní hodinu. Tentokrát nám byla podporou moje máma, která Curyho nadevše zbožňuje a spolu s tátou prožívají naplno všechny jeho větší či menší úspěchy :o) Také jim vděčím za mnoho, hlavně za maximální podporu, trpělivost a perfektní péči o Curyho.
Ten den jsme si užili naplno. Příjezd na výstaviště jsme směřovala na 11 hodinu, vyřídila jsem potřebné formality a dokonce jsme našly i pohodlné místo u kruhu, což by byl v minulých letech téměř nadlidský výkon. Pořadatelé tentokrát příjemně překvapili - kruhy byly větší, koberec poskrovnu, ale díky alespoň za pruh napříč kruhem, jen složka na posudek i tentokrát chyběla. Setkání s přáteli bylo milé jako vždy a nám tak příjemně uteklo posouzení jiných plemen před námi. Přiznám se, že ani tentokrát mi nezbyl čas porozhlédnout se po stáncích s chovatelskými potřebami, což snad napravím na domácí půdě v Brně. Stačila jsem jen krátce shlédnout styl posuzování některých zahraničních rozhodčích.
Start ve třídě šampionů Curu k mé velké radosti zvládl na výbornou - byť s drobným handicapem - získal titul CAC, v konkurenci celkem tří samců i titul CACIB, a všechno následně krásně završil titulem BOB - vítěz plemene z celkového poštu 11 přihlášených jedinců. Nám se tak v tento den podařilo beze zbytku naplnit všechny cíle, byť jsem se ráno ani neopovažovala věřit, že bysme mohli mít tolik štěstí. Ale na Slovensku se Curymu daří, ve třídě otevřené absolvoval 4 výstavy, na všech získal čekatelství a podmínku dvou výstavních sezon splnil nyní ziskem dalšího, posledního čekatelství ve třídě šampionů. Curu na této výstavě završil šampionát Slovenska a splnil též podmínky titulu Interšampion!
CAJC male OCTOPUS ICHIDO NI FUTATSU
CACIB male + BOB CURU JAPAN DOG
RES. CACIB male BAKU KALABOUSEK
CAJC female C´CHIZUMI TOSA CENTRUM
CACIB female CYNTHIA ABIDES
RES. CACIB female AGUARA BIRENGO
Za oba tituly jsme obdrželi u zápisu do průkazu původu medaile a po účasti v závěrečném defilé i krásný, velký pohár. II. skupinu FCI měl posuzovat polský rozhodčí Andrzej Szutkiewicz, který ten den posuzoval velice přísně mimo jiných i brazilské fily a německé dogy. Tento rozhodčí byl nahrazen dr. Gabrielou Ridarčikovou. Na užší výběr psů jsme nedosáhli - od této rozhodčí má Curu 2x ocenění res. CACIB - přesto jsem byla maximálně spokojená, neboť Curu opět odvedl standardně vynikající výkon, v defilé se krásně předvedl v pohybu i ve statice s pozorným výrazem, prostě každou další výstavou mi dokazuje, že můj způsob zábavy vzal ochotně za svůj a udělá pro mě cokoliv. Je to můj poklad a tyhle společně strávené chvíle korunované úspěchem jsou nezapomenutelné!
Ocenění CAC, CACIB, BOB pro Curyho si velice vážím a mnohokrát za ně děkuji českému rozhodčímu exteriéru psů, p. Otakaru Vondroušovi!
Jako handler jsem měla možnost pomoci v chovatelské skupině - BIRENGO - Alcatraz, Aguara, Bidanshi, Banzai, jež se umístila na krásném 4. místě /1.-3. místo obsadili chovatelské skupiny malých, atraktivních plemen/ a s pejskem brazilské fily Damasco Negona Birengo jsme se umístili v první desítce BIS Junior.
Srdečně gratuluji všem, kteří si z Trenčína odvezli tituly i krásné ceny!
![]() | ![]() | ![]() |