ENGLISH version
CURU JAPAN DOG  | výstavy  | 2008  | CACIB Praha, CZ

CACIB Praha, CZ

vloženo: 23. března 2008kategorie: výstavy »2008

Mezinárodní výstava psů - 23. 03. 2008

třída šampionů:

V1, CAC, CACIB, BOB,

VÍTĚZ PRAHY, CRUFT´S KVALIFIKACE 2009

dokončen ŠAMPIONÁT ČESKA

rozhodčí: Petr Řehánek, CZ

počet tos celkem: 19 jedinců, prezentováno 13 jedinců - 6 psů, 7 fen

posudek: Téměř tříletý pes, samčího typu, ušlechtilá hlava, tmavé oko, nůžkový skus, uši správně nasazené a nesené, silný svalnatý krk, prostorný hluboký hrudník, standardně utvářená hřbetní linie, ocas správně nasazený a nesený, úhlení končetin v pořádku, pravidelný krok

Na „VELIKONOČNÍ" mezinárodní výstavu psů v Praze jsem se těšila neskutečně už z toho důvodu, že se nám dokončení titulu Český šampion přesunulo z Brna právě do Prahy, neboť mezinárodní výstavu, jež se konala v Brně a kde byl Curu přihlášen ve třídě šampionů, jsem si šla užít pouze jako divák. Důvodem byla změna rozhodčího, kdy naše plemeno dostal k posouzení namísto avizované Mgr. Ovesné Tibor Havelka ze Slovenska. Některé rozhodčí rádi potkáváme znovu, ale tento svérázný  rozhodčí exteriéru k nim rozhodně nepatří! Curu přivítal, že mohl doma nerušeně lenošit a ještě byl odměněn krásnou hračkou, kterou jsem mu na výstavišti zakoupila. Nemohla jsem nepřijít podpořit přátele - vystavovatele a nutno dodat, že na titul BOB v plemeni tosa a BIG a res. BIS dosáhla Aguara Birengo Gabky Pavlíčkové! Gábi, srdečně gratulujeme k tomuto báječnému úspěchu!! :o)

Konkurence 19 jedinců plemene tosa byla s předstihem avizovaná na webu stejně jako změna v osobě rozhodčího, kdy místo polského rozhodčího Pawla Semraje dostal tosy k posouzení Petr Řehánek. Tato změna byla pro nás příjemná, a tak jsem se těšila, že si v Praze užijeme příjemnou neděli.

Díky rozpisům jsme s mámou mohly vyrazit z Brna v 8.15, v klidu jsme se zastavily na snídani a krátce po půl jedenácté jsem vyzvedávala naše číslo v kruhu. Do Prahy jela s námi moje máma jako podpora, pomocná ruka a fotograf v jedné osobě, která ani na chvilku nezapochybovala, že si Curu odveze z Prahy nejen titul Český šampion, ale i titul vítěz plemene :o) Tu jistotu jsem jí tiše záviděla, neboť i ve třídě šampionů nastupuji s pokornou představou a každé dalšího titulu pro Curyho si nesmírně vážím!

Rozhodčí dbal mimo jiné, tak jak ho známe, na vynikající mechaniku pohybu, přitom posuzování probíhalo svižně. Curu získal ve své třídě potřebný CAC a v konkurenci dvou kvalitních samců z mezitřídy a třídy otevřené získal i titul CACIB a s ním i další kvalifikaci na Cruft´s 2009! Curu tak na své 45. výstavě dokončil šampionát Česka, který je již jeho čtvrtým šampionátem! CACIB female získala Deilley Diamant severu a titul vítěze plemene - BOB - přiřkl rozhodčí bez velkého váhání - tak jak předpověděla moje máma - našemu Curýškovi! Měla jsem velikou radost, stejně tak Curu a všichni, co nás mají rádi. Velice příjemně mne překvapil nevšední pohár za titul CACIB (tak krásný a těžký ještě nemáme :o), zápis do PP v kruhu po dobu posuzování, tradičně jsme obrželi medaile za CAC i BOB. Naše poděkování za nejvyšší ocenění pro Curyho patří samozřejmě rozhodčímu Petru Řehánkovi! Mnohokrát děkujeme!

CAJC male                          ENSCHII DIAMANT SEVERU

CACIB male + BOB          CURU JAPAN DOG

RES. CACIB male              CCHINTAI DEVOTED FRIEND 

CAJC female                     AIKA BEIKUBARA

CACIB female                   DEILLEY DIAMANT SEVERU

RES. CACIB female         ADELAIDE BIRENGO

BIG II.sk FCI posuzoval Vladimír Adlt a já jsem při čekání u závěrečných soutěží stihla pozdravit některé z vystavovatelů, se kterými jsme se na výstavách poznali a potkáváme se na nich stále. Tradičně nastupovalo o BIG II. neskutečné množství krásných psů, takže jsme se šli pouze proběhnout, ukázat všem delegovaným rozhodčím a vychutnat si atmosféru závěrečného defilé!

Přesto, že nám cestou domů krásně svítilo sluníčko, jsme se za Prahou dostaly do neskutečné sněhové bouře, kterou jsme krokem jely snad půl hodiny. Naštěstí bouře brzy ustala a všichni tři jsme se v pozdním nedělním odpoledni dostali domů v pořádku.           

607-098.JPG610-107.JPG612-109.JPG
613-110.JPG615-112.JPG616-115.JPG