Mezinárodní výstava psů - 18. 05. 2008
třída šampionů:
Výborný 1, CAC, res. CACIB
čekatel
GRAND ŠAMPION SLOVENSKA
rozhodčí: Juan Carrera Naveda, E
vloženo: 18. května 2008kategorie: výstavy »2008
Mezinárodní výstava psů - 18. 05. 2008
třída šampionů:
Výborný 1, CAC, res. CACIB
čekatel
GRAND ŠAMPION SLOVENSKA
rozhodčí: Juan Carrera Naveda, E
počet tos celkem: 16 jedinců, prezentováno 11 jedinců - 8 psů, 3 feny
posudek: pes dobrých proporcí, těžší konstituce, typická hlava, dobrý krk a linie, dobrý postoj i pohyb
Jarní CACIB Bratislava byla letos poprvé dvoudenní, my jsme však možnosti účastnit se po oba dny nevyužili, neboť jsme v sobotu nemohli vynechat v Mladé Boleslavi Klubovou výstavu Moloss Clubu CZ, jehož jsme členy a jak se nakonec ukázalo, v sobotu se v Bratislavě vystavovatelé opět dočkali změny rozhodčího a mně by Miroslav Václavík radost rozhodně neudělal! Na neděli byl delegován zahraniční rozhodčí Juan Carrera Naveda ze Španělska a tak jsem se rozhodla, že si uděláme výstavní víkend - sobota Mladá Boleslav, neděle Bratislava. Jak bylo vidět, podobný nápad mělo více z nás :o) Šampionát má Curu již splněn, a dle informací, které se k nám dostaly, bylo jasné, že ve třídě šampionů rozhodně nebude sám. A tak jsem se těšila na neobvyklou konkurenci a pak především na milé přátele a styl posuzování zahraničního rozhodčího.
Cesta z Brna do Bratislavy je vždy pohodová a jelikož z rozpisu kruhů bylo jasné, že tosa jde opět poslední a začátek posuzování byl stanoven na příjemnou 10 hodinu ranní, mohli jsme si pospat. Ráno Curu dostal svoji běžnou dávku - hodinovou procházku i s Akki, takže téměř celou cestu i samotnou výstavu prospal. Jen občas zkontroloval, co se kde šustne, jinak byl ten den nejhodnější pes pod sluncem :o)
Na výstaviště jsme přijeli v 11 hodin. U našeho kruhu, který byl dostatečně prostorný a hned u vchodu, byly samé milé a známé tváře. Vyzvedla jsem naše číslo (671) a z katalogu vyčetla konkurenci ve třídě šampionů, o které jsem už dopředu stejně měla povědomí - mladý Baku Kalabousek a z Polska světový vítěz mladých z Poznaně 2006 Ninja Twierdza Samuraja, který v sobotu získal rozhodnutím Miroslava Václavíka v konkurenci 7 tos BOB!
Musela jsem ocenit práci španělského rozhodčího, především pak milý a laskavý přístup ke psům, jasná gesta a preciznost, s jakou posuzoval všechna plemena, byť jich měl k posouzení více než sedm desítek. K posuzování jsme přišli téměř před 14 hodinou odpolední a nutno podotknout, že atmosféra u kruhu tos byla příjemná a přátelská :o) Až na jednu dvě výjimky jsem se s rozhodčím v zadaných známkách naprosto shodla.
Z 16 přihlášených jedinců nastoupilo k posouzení 11 tos. Rozhodčí posuzoval opravdu precizně, dbal na mechaniku pohybu a tak jsme se ten den opravdu proběhli víc než jsme zvyklí. Curu mi udělal velikou radost, protože se předvedl nejlépe, jak jen mohl, zkušeně a trpělivě nechal rozhodčího posuzovat rukama. Já jsem byla naprosto klidná, neboť jsem se ani neopovažovala pomyslet na vítězství. S Ninjou jsme se totiž setkali už minulý rok v Praze a tam snadno získal titul BOB a Curu se tam nenechal zahanbit a přidal alespoň res. CACIB! Byť se to v reálu při pohledu na Ninju nezdá, z fotografií, které nám pořídila Leona, je patrné, že naše třída působila vyrovnaně! K mému překvapení Curu třídu šampionů vyhrál, takže mi udělal ohromnou radost. O CACIB male se rozhodčí hodně dlouho rozmýšlel mezi třemi samci a Curu nakonec získal res. CACIB.
CAJC male BON´YARI BIRENGO
CACIB male + BOB OCTOPUS ICHIDO NI FUTATSU
RES. CACIB male CURU JAPAN DOG
CAJC female --
CACIB female CARABEA ABIDES
RES. CACIB female C´CHIZUMI TOSA CENTRUM
Upřímně gratulujeme všem, kteří dosáhli na čekatelství a tituly vyšší!
Děkujeme za tituly CAC, res. CACIB pro Curyho rozhodčímu Juanu C. Naveda ze Španělska!
Thank you very much judge Juan C. Naveda from Spain for CAC, res. CACIB Curu Japan Dog!!
Posuzování skončilo chvíli před závěrečnými soutěžemi, a tak jsme zůstaly s Gabkou a podpořily jsme BIRENGO - v BIG II.sk Damasca Negona a Enigmu Esperanzu. Eninka obsadila zaslouženě 3. místo BIS dorost! Gratulujeme!
Holkám - mámě, Leoně, Gabce a Táni děkuji za velikou podporu, potlesk a příjemnou atmosféru. Dík patří samozřejmě i všem těm, kdo nám vyjádřili podporu! Děkujeme! Gratulaci posíláme touto cestou i všem výše uvedeným, kteří dosáhli v Bratislavě na tituly nejvyšší!
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | |