World dog show 11. 11. 2006 Poznaň, PL
třída mladých: Výborný 3

1. - 3. místo třída mladých - psi
vloženo: 11. listopadu 2006kategorie: výstavy »2006
World dog show 11. 11. 2006 Poznaň, PL
třída mladých: Výborný 3

1. - 3. místo třída mladých - psi
v konkureci: 6 jedinců
počet tos celkem: 60 jedinců
rozhodčí: Izumi Awashima, JP
posudek:
Správná velikost, velmi dobrý v typu, stavba těla je proporciální a souměrná, velmi silná a osvalená hlava, silný krk, výborná hřbetní linie, hrudík odpovídá požadavkům, potřebuje zlepšit posun zadních končetin, velice pěkné zbarvení, velmi dobrá kvalita srsti, velmi stabilní a harmonický pohyb.
To jsem nevěděla, že nás čeká téměř osmihodinová cesta po nepříliš kvalitních polských silnicích. Aby toho nebylo málo, neminul nás ani páteční dopravní kolaps ve Wroclawi, kde jsme uvízli, stejně jako mnozí vystavovatelé, téměř dvě hodiny. Do hotelu, který obklopovalo krásné prostředí velkého parku, jsme dorazili pozdě večer. Ráno jsme v klidu posnídali, nevynechali jsme ani ranní procházku v areálu hotelu a vydali jsme se na cestu na poznaňské výstaviště, které jsem míjeli již večer.
Pořadatelé prozíravě všem, kteří uhradili poplatky předem, poslali spolu se vstupním listem i číslo (nám bylo přiděleno 7771 :o)), takže zbývalo už jen vyzvednout katalog. Kruhy byly maximálně prostorné, po obvodu opatřené kobercem. Posuzování začalo včas, japonský rozhodčí posuzoval důkladně, líbilo se mi, že ke psům přistupoval citlivě, nevynechal kontakt ani práci rukama.
Moje představy o umístění byly pokorné. Spokojená bych byla se známkou výborná. Z třetího místa ve třídě mladých jsem měla radost obrovskou, zvláště pak, když se o první i druhé místo podělili sourozenci polského chovu Ninja a Nubi Twierdza Samuraja. Ninja posléze získal i titul BOB. Pochvalná slova rozhodčího ze země původu našeho plemene nad Curovou excelentní anatomií a krásný, obsáhlý posudek, a současně také skutečnost, že Curu výborně spolupracoval a předvedl se nejlépe, jak jen mohl, to všechno ve mě zanechalo nádherné vzpomínky.
Děkuji japonskému rozhodčímu Izumi Awashimu za ocenění výborný 3 ve třídě mladých/ Many thanks for EXCELLENT no. 3 /junior class/judge Izumi Awashima from Japan!!
Tosy byly přihlášené v rekordním počtu 60 jedinců. Účastí jasně dominovaly chovy z Polska, následované Českem, Holanskem, Itálií, Ruskem, Rumunskem, Chorvatskem, Portugalskem či Litvou.
WORLD WINNER MALE NASSAI /RUS/
WORLD WINNER FEMALE FILADELFIA z Wólki /PL/
Všem, kteří si z prestižní Světové výstavy psů odvezli domů ocenění srdečně blahopřejeme.