ENGLISH version
CURU JAPAN DOG  | výstavy  | 2007  | Klubová výstava Slovakia Molossclub Dubová

Klubová výstava Slovakia Molossclub Dubová

vloženo: 06. října 2007kategorie: výstavy »2007

Klubová výstava Slovakia Molossclubu - 06. 10. 2007

třída otevřená: Výborný 2, res. CAC

rozhodčí: Marian Priehoda, SK

počet tos celkem:  15 jedinců

posudek:

vysoký pes, pěkné hlavy s jemnější partií nosu, správně uložené oko, správně nasazené a nesené ucho, mírně kratší krk, robustní trup, hluboký a široký hrudník, strmější pánevní končetiny, korektní pohyb, výborné předvedení

Klubové výstavy Slovakia Moloss clubu jsme se zúčastnili rádi. Organizace výstav tohoto klubu je výborná a ceny více než štědré. Výstavy v Dubové jsme se zúčastnili poprvé, v senecké oblasti vína bylo krásně, i listopadové počasí nám přálo, takže velkovní výstava slibovala příjemné zážitky. Jako nešťastné bych hodnotila umístění obou kruhů ve svahu, které nedávají mnoho prostoru k výborného předvedení, přesto jsem měla radost, Curu předvedl standardně vynikající výkon, moji mámu neustále za kruhem pohledem hledal a když nás slovenský rozhodčí ohodnotil známkou výborný, nepochybovala jsem, že by nám CAC mohl uniknout. Přesto se tak stalo, čekatelství Slovenského šampiona krásy a titul Klubový vítěz získal náš konkurent, a to s odůvodněním, že na výšce u tosy nezáleží. Rozhodnutí delegovaného rozhodčího samozřejmě respektuji, nicměně s odůvodněním nemohu souhlasit. Pes by měl dle mého názoru na první pohled působit jako pes.

Výstavy se z českých tos zúčastnili - Curu Japan Dog, Boy du Center Club Moloss Wolf, velmi nadějná štěňata Bidanshi, Bon´Yari Birengo a Banzai Birengo (dominatní, krásná, tmavě červená tosí holčička, která stále čeká na laskavého pána), kteří mají úspěšně za sebou výstavní premiéru, Aguara Birengo, Cynthia Abides a Cami Abides, ze Slovenska pak mimo jiných naši přátelé s Bambari Devoted Friend a Alcatraz Birengo.

Za res. CAC jsme dostali krásný pohár, což bylo pro mne milým překvapením a medaili. Srdečně gratulujeme všem, kteří si odvezli vítězství, především pak chovatelské stanici Birengo Gabky Pavlíčkové - ocenění všech štěňátek velmi nadějný, s Aguarou zisk BOB a postup do užšího výběhu o BIS a vítězství v soutěži chovatelských skupin!

Cestou zpět domů jsme se s mámou zastavily ještě v lese na houbách, neboť nás ráno insprirovali neuvěřitelně dlouhé kolony aut stojící podél lesa. Curu se dosytosti proběhl po lese a my jsme nasbíraly ještě skoro polovinu tašky krásných hřibů.

Za fotografie děkujeme Táně Jurasové, majitelce Bambari "Bejbi" Devoted Friend

368-Curu1.jpg355-2007-09-25-008kopie.jpg292-Curu-s-rozhodcim.jpg
Momentka po příjezduPřed posouzenímPosuzování - zuby Curu ukazuje od malička bez mrknutí oka
356-2007-09-25-009kopie.jpg293-Curu-v-kruhu.jpg294-Curu-ve-vystavnim-postoji.jpg
Curu mi udělal velikou radost, spolupracoval bez chybičkyNaše máma je pro Curdu nepostradatelná, neustále ji za kruhem hledáV kruhu, který byl ve svahu, jsme se museli snažit
357-2007-09-25-011kopie.jpg
Curu, moje máma a Bon´Yari Birengo