Mezinárodní výstava psů - 24. 06. 2007
třída otevřená: Výborný 1, CAC
čekatel ŠAMPION ČESKA
rozhodčí: MVDr. Vladimír Piskay, SK
vloženo: 24. června 2007kategorie: výstavy »2007
Mezinárodní výstava psů - 24. 06. 2007
třída otevřená: Výborný 1, CAC
čekatel ŠAMPION ČESKA
rozhodčí: MVDr. Vladimír Piskay, SK
počet tos celkem: 26 jedinců, prezentováno 23 jedinců - 6 psů, 17 fen
posudek:
Dvouletý pes s dostatečnou mohutností, výborná hlava, tmavý pigment oka, dobrá horní i dolní linie, správné úhlení a postoj vpředu, strmější vzadu. Dostatečně volný pohyb, mírně sbíhavější vzadu
Výstavu na domácím poli jsme nemohli vynechat. Zvláště pak, pokud byl delegovaným rozhodčím dr. Vladimír Piskay, který nás ještě nikdy neposuzoval. Jeho posuzování jsem byla již jednou přítomna u jiného plemene a svým profesionálním přístupem mne velice zaujal. Curu byl ve třídě otevřené jediným předvedeným psem, přesto si titulu CAC cením. O titul CACIB jsme se stejně jako na Springdanube v Bratislavě setkali s Alcatrazem Birengo, tentokrát předvedených svojí chovatelkou a Uruwashiim Tosa Centrum. Tituly si rozdělili naši konkurenti. Přesto se mi samotné posuzování velice líbilo a jsem ráda, že jsem se s rozhodčím až na malé výjimky ve výsledcích shodla.
CAJC male BOY DU CENTER CLUB M.W.
CACIB male URUWASHI TOSA CENTRUM
res. CACIB male ALCATRAZ BIRENGO
CAJC female CARABEA ABIDES
CACIB female + BOB AGUARA BIRENGO
res. CACIB female BEIRA DEVOTED FRIEND
Za zmínku jistě stojí, že nejpočetněji byla obsazena třída mladých fen, kde se předvedlo spousta velmi kvalitních zvířat, nutno podotknout, že tentokrát nereprezentoval naši mateřskou chovatelskou stanici pouze Curu, ale i jeho sestra Aoki, která získala ve třídě šampionů titul CAC!
Děkujeme slovenskému rozhočímu dr. Vladimíru Piskayovi za titul CAC, další čekatelství na šampionát Česka!
Ze srdce gratulujeme Gabce Pavlíčkové, majitelce a chovatelce fenky AGUARA BIRENGO, k velkému úspěchu - CAC, CACIB, BOB, BIG FCI II. - 2. místo .