Mezinárodní výstava psů - 16.05.2009 Budapešť, H
třída šampionů:
VÝBORNÝ 1, CAC, res. CACIB
čekatel GRANDŠAMPION MAĎARSKA
rozhodčí: dr. Károly Kertessy, H
vloženo: 16. května 2009kategorie: výstavy »2009
Mezinárodní výstava psů - 16.05.2009 Budapešť, H
třída šampionů:
VÝBORNÝ 1, CAC, res. CACIB
čekatel GRANDŠAMPION MAĎARSKA
rozhodčí: dr. Károly Kertessy, H
počet tos celkem: 5 jedinců, prezentováni 4 jedinci - 2 psi, 2 feny
posudek: čtyřletý, silný pes, dobré stavby těla, typická hlava, správně nasazené oči i uši, dobrý chrup, silné předhrudí, dobrá horní i spodní linie, dobré úhlení, pěkný lehký pohyb
Byť je mezinárodní výstava v Budapešti dvoudenní, já jsem po našem jarním úspěchu v Pápa, po kterém už nám na Grandšampiona Maďarska chyběl jediný CAC, přihlásila Curyho pouze na jediný den - nechtělo se mi v Budapešti trávit na výstavě dva dny, zvláště když před námi byl krásný víkend u Leony a její rodiny v Komárně. Avizovaného Sándora Kocsise nahradil dr. Károly Kertessy, který Curyho posuzoval jedinkrát, a to v roce 2007 na maďarské národní výstavě, takže jsme měla představu, co můžu očekávat a na výstavu jsme vyjeli s velkou nadějí!
Rozpisy kruhů byly známy týden před výstavou, s přesnými časovými údaji pro dané plemena, musela jsem tedy před maďarskými organizátory smeknout, neboť většinou mají v organizaci chaos. Vstupní listy přišly též v pořádku, jen naši platbu špatně zařadili a tak Leonka měla práci ve výstavní kanceláři. Tos bylo přihlášeno 5, chyběl pouze mladý pes Brutus Mazurski Samuraj a jenom naše sestava čítala tři jedince: C´Chinki Devoted Friend - třída otevřená, Curu Japan Dog - třída šampionů, Cecille Moon Birengo - třída dorostu doplněna o mladou světlou fenku z českého chovu.
Curu s Cecillkou si užili spolujízdu a Semirovi dělala společnost Bambari „Bejbi" Devoted Friend. Pejsci se chovali vzorně, jak se sluší a patří, získali si mnoho pozornosti a obdivu! Bylo polojasno, takže příjemně strávenému dopoledni pod širým nebem ve společnosti milých přátel nic nebránilo. Výstava se tentokrát konala nikoliv v areálu dostihového závodiště Kincsem park, ale na budapešťském stadionu v centru města. K posouzení jsme přišli přesně podle podrobného časového rozpisu, rozhodčímu šlo posuzování pěkně od ruky, vládl dobře čitelnými gesty i několika světovými jazyky, se známkami i tituly, které zadal, jsem se ztotožnila.
Curu získal ve své třídě potřebný, k dnešnímu dni třicátý CAC, kterým dokončil grandšampionát Maďarska a k tomu přidal po delším rozhodování dr. Kertessyho res. CACIB.
Cecille udivila rozhodčího na svůj věk mohutným zevnějškem, pěkným předvedením a zcela zaslouženě byla oceněna známkou velmi nadějná 1, titulem Best puppy a krásným posudkem - sedmiměsíční fena dobré stavby těla, výborná pěkná hlava, tmavé oči, dobrá spodní linie, výborné úhlení, silné kosti, výborný pohyb... Semir pod vedením Leony, i když zjevně neměl na vystavování náladu, vybojoval především s ohledem na svůj bezchybný exteriér titul vítěze plemene BOB! Na závěrečné defilé jsme nečekali, neboť jsme byli posouzeni hodinu před polednem, takže jsme poseděli, pojedli a popili, užili si příjemné společnosti přátel, a po obědě vyrazili směr Slovensko.
CAJC male --
CACIB male + BOB C´CHINKI DEVOTED FRIEND
res. CACIB male CURU JAPAN DOG
BEST PUPPY female CECILLE MOON BIRENGO
CAJC female JUNJI TOSA CENTRUM
CACIB female --
res. CACIB female --
Povedenou sobotu, na kterou máme díky Ríšovi vzpomínky v podobě nádherných fotografií, následovala báječně strávená neděle v Komárně. Curu si užil dlouhých procházek, plavání v mrtvém rameni Dunaje, společnosti Cecille, my holky opalování, nic nedělání ;o) Curu má na léto opět plánovanou letní výstavní pauzu, ale to neznamená, že já nějakou výstavu nenavštívím!
Leonce ze srdce děkuji za úžasný víkend a Richardovi a Táni - chovatelská stanice AZARIO patří náš obrovský dík za překrásné fotografie a veliká srdečná gratulace k zisku titulu nejvyššího!
Když jsem následně do MEOE zasílala potřebné dokumenty k přiznání grandšampionátu, bylo mi obratem sděleno, že s ohledem na úpravu podmínek potřebujeme ještě jeden CAC, to bohužel znamená, že se ještě minimálně na jednu maďarskou výstavu rozjedeme a pokusíme se grandšampionát tento rok dokončit !