Národní výstava psů - 27.09.2009 Prešov, SK
třída šampionů:
Výborný 1, CAC, VÍTĚZ SLOVENSKA, BOB
dokončen GRANDŠAMPIONÁT SLOVENSKA
rozhodčí: MVDr. Gabriela Ridarčiková, SK
vloženo: 29. září 2009kategorie: výstavy »2009
Národní výstava psů - 27.09.2009 Prešov, SK
třída šampionů:
Výborný 1, CAC, VÍTĚZ SLOVENSKA, BOB
dokončen GRANDŠAMPIONÁT SLOVENSKA
rozhodčí: MVDr. Gabriela Ridarčiková, SK
počet přihlášených: 11 jedinců, prezentováno 10 jedinců - 5 psů a 5 fen
posudek: dobře stavěný pes, výborně formovaná hlava, správná horní linie, výborná hloubka hrudníku s dobrým předhrudím, korektně zaúhlený, dobrý pohyb
Když nám na jarní výstavě duodanube v Bratislavě unikl o fous poslední CAC, který Curu potřeboval na grandšampionát, bylo jasné, že se na Slovensko určitě ještě vypravíme. Když jsem v propozicích národní výstavy psů v Prešově objevila pro naše plemeno jméno rozhodčí dr. Ridarčikové a účast přislíbila i Leona s Cecille Moon, bylo rozhodnuto a já se na tak dalekou cestu na východ a na výstavu, která nabízí prestižní titul VÍTĚZ SLOVENSKA, začala velmi těšit...
Cestu z Komárna směr Budapešť - Miskolc - Košice - Prešov jsme v noci zvládli v naprosté pohodě cca za čtyři hodiny, o Curýškovi s Cecilkou jsme téměř nevěděli - tak byli hodní - a krátce po druhé hodině ranní jsme se všichni ukládali ke spánku. Po ranní procházce jsme obě naše zlatíčka nechaly v klidu odpočívat na hotelu, mezitím jsme vyřídily formality na místě a Leonka si shlédla středoasiaty, neboť se jejich smečka nedávno rozrostla o nádherného středoasijského pasteveckého psa se vznešeným jménem EL- SABUR VARORUD. Výstava se konala na sportovním stadionu, na který jsme z našeho hotelu dokonce dohlédly, bohužel místa bylo sotva k hnutí. Kruhy byly menší než obvykle, ale když šlo naše plemeno k posouzení opět jako poslední, tak jsme se nakonec za kruhem nemuseli tísnit...
Na webu výstavy byly všechny aktuální informace, v zápětí po druhé uzávěrce se objevili i rozpisy kruhů a plemen a tak jsme měly alespoň malou představu o konkurenci, která byla opravdu velmi kvalitní. Tosy, v majetku českých a slovenských majitelů, se představily v poměru pět psů a pět fen, nejen v barvě červené, ale i černé s pálením, která získává na oblibě, byť dosud není uznána standardem.
Já jsem pokorně doufala v poslední CAC na grandšampionát, který Curu - byť nemusel ve své třídě čelit konkurenci - nakonec s přehledem od rozhodčí získal. Curu v kruhu podal spolehlivý výkon, jak se na ostříleného výstavního matadora sluší a patří, a já jsem se tak mohla radovat ze splnění titulu SLOVENSKÝ GRANDŠAMPION. V mezitřídě se prezentovali dva velmi kvalitní samci, avšak každý odlišné konstituce i barevného rázu, vítězně pak vzešel Bruno. Titul VÍTĚZ SLOVENSKA přiřkla rozhodčí s ohledem na mohutnost právě Curymu. Cecille Moon zvítězila nad konkurencí a tak se též může pyšnit titulem VÍTĚZ SLOVENSKA MLADÝCH. O titul vítěze plemene jsme se sešli ve složení Curu, Cecille a C´Chizumi. Přestože milá rozhodčí dr. Ridarčiková ocenila titulem nejvyšším BOB právě Curyho, nezapomněla v odůvodnění svého rozhodnutí vyzdvihnout i přednosti nejmladší Cecille Moon. Za titul VÍTĚZ SLOVENSKA jsme kromě kartičky dostali i kroucenou stuhu (podobné jako na maďarských výstavách) a za BOB menší pohár.
Výsledky:
psi/třída baby
BANTO ORCA ROY VN2
COUDY Z KATUSICKÉHO DVORA VN1
psi/mezitřída
BRUNO BEIKUBARA V1, CAC
ISAMU TOSA CENTRUM V2, RES. CAC
psi/třída šampionů
CURU JAPAN DOG V1, CAC, VÍTĚZ SLOVENSKA + BOB
psi/třída čestná
AGBAR ORCA ROY --
feny/třída dorostu
ANEKO SHIGERU VN1
feny/třída mladých
CECILLE MOON BIRENGO V1, CAJC, VÍTĚZ SLOVENSKA MLADÝCH
ITAMI TOSA CENTRUM V2
feny/třída šampionů
C´CHIZUMI TOSA CENTRUM V1, CAC, VÍTĚZ SLOVENSKA
Výsledky jsou ověřené listinou rozhodčí. Gratulujeme všem vítězům a mnohokrát děkujeme dr. Ridarčikové za ocenění CAC, V SK, BOB pro Curyho, moc si toho vážíme!
Na závěrečné defilé jsme bohužel nemohly čekat, přesto jsme bohatší o další krásné zážitky...
Leoně s Cecilkou děkujeme za milou společnost a srdečně gratulujeme k zisku titulu Vítěz Slovenska mladých 2009!
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| prešovský sportovní stadion | El - Sabur Varorud další člen rodiny Šátekových |